Forum

[JS] Zmiana Nazwy pliku przy pobieraniu

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Porady > Internet > [JS] Zmiana Nazwy pliku przy pobieraniu

dodawanie rozszerzania przy pobieranie pliku ze strony przy uzyciu JavaScript
Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 10 z 10
 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:23:39 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 15 marca 2008, 10:25:24 po raz 1-wszy przez: knrdk
« Opcje

Pracuje nad skryptem pobierania plików z serwisów typu youtube, główna część skryptu jest już gotowa. Problem jedynie w tym że pobierany plik nie ma rozszerzenia, czyli trzeba go ręcznie dodać. Czy można jakoś zmienić nazwę zapisywanego pliku przy pomocy Java Script ?

Dla przykładu odnośnik do pliku to
http://youtube.com/get_video?video_id=cpObzzD90eA&t=OEgsToPDskIN7E3jmtrlGNuTOgqJxRH5
i przy zapisywaniu pliku, nazwa to get_video, a powinno być get_video.flv

Użycie do tego celu PHP odpada.


Konrad

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:23:40

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:30:16
« Opcje

a mógłbyś zarzucić kawałkiem kodu, bo chyba nie do końca rozumiem, w czym problem... przecież można do stringa doklejać teksty...


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony repylek Mężczyzna Kopiuj nick (81.168.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:36:58
« Opcje
 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:37:55 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 15 marca 2008, 10:39:16 po raz 1-wszy przez: knrdk
« Opcje

Kod:

if(eregi($wzor,$zawartosc,$link)){
echo '<a href="http://youtube.com/get_video?video_id='.$link[2].'&t='.$link[4].'">Pobierz plik</a>';
}

Przecież jeśli coś dokleję do adresu, to youtube wyświetli błąd 404 ;-)

repylek -> chcę żeby to rozszerzenie dodawało się automatycznie.


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:49:50 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 15 marca 2008, 10:51:52 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

A, to tak to będzie problem... bo pobieranie zrzucasz na youtube, a nie na swój skrypt...

Spróbuj może AJAXem pobrać zawartość do zmiennej a następnie samemu wywołać zapisywanie tej zmiennej do pliku (powinno się powieść otworzenie nowego okna i zapisanie go zawartością)...


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 18:37:07
« Opcje

Czyli mam wczytać za pomocą obiektu XMLHttpRequest/ActiveObject("Microsoft.XMLHTTP") i później jakoś przekazać to do pobrania ? Jeśli tak to jaką funkcją wysłać ten plik do przeglądarki ?

Czy pobieranie rozpocznie sie od razu po kliknięciu w link, czy skrypt najpierw pobierze sobie plik w tle a dopiero później wyśle go do przeglądarki ?


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 19:52:28
« Opcje

po porstu wyświetlić go i liczyć, że przeglądarka zinterpretuje poprawnie :-) (ale w nowym oknie, nie wiem, czy da sie nagłówki zmieniać)

Chyba w takim przypapdku rozpoczęło by się po pobraniu... No nic nie wymyślisz, jeśli pobieranie de facto jest poza Twoim zasięgiem.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 20:48:06
« Opcje

Takie coś też odpada, te pliki mogą ważyć po kilkadziesiąt MB.

Najprościej będzie w przypadku filmu z youtube wyświetlić dodatkowy komunikat o konieczności zmiany rozszerzenia.


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 21:05:45
« Opcje

PHP odpada, to Apache także, rozumiem? Ew. jakieś mieszanie rozwiązanie... (choć wtedy i PHP by sobie poradziło).


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 21:25:28
« Opcje

Serwer by tego nie wytrzymał, sam skrypt generujący linki jest i tak dość zasobożerny :-)


Konrad

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
Wątek[Delphi] Błędy w programie przy wczytywaniu danych z pliku
Bład "Floating point divided by zero" i metoda complex
Porady / Programowanie41 007 23.09.2010 18:29:33
WątekKłopot przy zarządzaniu partycjami
Błąd przy zakładaniu partycji programem gparted
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne16201 25.06.2007 18:50:15
WątekFLV na AVI- problem z konwersją
Przesunięcia dźwięku przy konwersji z FLV na AVI
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne5176 11.09.2008 19:36:37
WątekProblemy ze stablinością
Komputer się zawiesza przy 3DMarku i grach
Porady / Sprzęt6162 25.08.2009 19:40:28
WątekWinfast FM
Błędy przy próbie słuchania radia po zmianie karty dźwiękowej
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne12211 5.01.2009 01:00:55

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: 8a020:
Tekst:

 

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie
Helion.pl  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.
Ładowanie...

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2017 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 22.09.2014 12:12
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw