Forum

Java scripts/flash (?)+ HTML

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Porady > Internet > Java scripts/flash (?)+ HTML

efekty flash na stronach www
Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 9 z 9
 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 19:35:39 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 4 kwietnia 2008, 19:39:42 po raz 1-wszy przez: kamassss
« Opcje

Czesć. Moja klasa ma dosyć prymitywną stronke (nie ja ją robiłem) i chiciałem ja troche ubogacić o flash itp.
No więc chciałem zrobić menu, wiec postanowiłem sciągnąć gotowy script (LINK) no i jak to teraz umiescic na stronie? szukałem jakis opisów, ale ni wząb nie kapuje (moze szukałem żle :-/) Byłbym wdzięczny z pomoc

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 19:35:40

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 19:53:46
« Opcje

Jeśli masz jakiekolwiek narzędzie do edycji Flash'a (najlepiej od Macromedia), to wystarczy wybrać opcję "Plik/Publikuj" lub podobnie, a kod HTML (oraz plik swf) stworzy się sam.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 20:41:06
« Opcje

A mozesz polecic jakis program? Jak sciągam Flash Playera, to nie moge go potem otworzyć :-/

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.15.4.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 21:25:18
« Opcje

http://piskorz.info/narzedzia/flash/

Tam gdzie będzie

<!-- tutaj wstaw alternatywną treść - tj. coś co ma się pokazać gdy flash nie działa -->

wstaw kod menu w html, w razie gdyby komuś flash nie zadziałał.


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 21:43:19
« Opcje

A mozesz polecic jakis program? Jak sciągam Flash Playera, to nie moge go potem otworzyć :-/

Macromedia Flash :-) Pisałem do edycji nie do odtwarzania.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 6 kwietnia 2008, 22:37:52
« Opcje

zapomniałem, ze napisałem juz watek o HTML'u no wiec
jak mozna wstawic takie odnosniki na strone? I jak pousuwać błedy ze strony, bo u mnie są błedy np.; przy zastosowaniu </br i ""

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 kwietnia 2008, 15:52:51
« Opcje

Takie (...) same się napiszą po poprawnej walidacji kodu. A usuwać błędy poprzez ich eliminację :] Nie bardzo rozumiem pytanie. w3c validator bardzo dokładnie opisuje każdy z błędów.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 kwietnia 2008, 18:39:56
« Opcje

Strona (jesli mozna ją tak nazwać :-/) od czegos trzeba zacząc ;-)
mozesz sprawdzic o co chodzi z tymi błedami?
tak samo miałem/mam problem z wklejaniem linkow. kiedy ustawie linki pionowe to działa tylko 1 link, jesli kazdy lnk wstawie w osobnym <body></body> to działa poprawnie

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 kwietnia 2008, 20:01:33 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 7 kwietnia 2008, 20:05:07 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

No to walidujemy:

Cytat:

Line 6, Column 5: document type does not allow element "html" here.
Line 6, Column 1: Missing xmlns attribute for element html. The value should be: http://www.w3.org/1999/xhtml.

bo:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">
<head>
<html>

Masz HTML w sekcji HEAD - ewidentny błąd.

Cytat:

Line 8, Column 23: an attribute value specification must be an attribute value literal unless SHORTTAG YES is specified.

bo

<script language=javaScript>

Generalnie parametry podaje się w znakach cudzysłowia. Ten bład wielokrotnie się przewija w późniejszym kodzie

Cytat:

Line 8, Column 33: required attribute "type" not specified.

sam Validator podaje Ci rozwiązanie:

Cytat:

Typical values for type are type="text/css" for <style> and type="text/javascript" for <script>.

Cytat:

Line 24, Column 57: multiple comments in comment declaration
Line 41, Column 25: multiple comments in comment declaration.

To są tylk ostrzeżenia, które pewnie znikną po naprawieniu powyższego błędu.

Cytat:

Line 43, Column 5: required attribute "action" not specified.

bo

<form></p>

Znacznik FORM wymaga parametru ACTION! (co sam validator jasno napisał)

Cytat:

Line 43, Column 5: document type does not allow element "form" here; assuming missing "object" start-tag.

bo

<head>
.
.
.
<form>

Znacznika FORM nie umieszcza się w sekcji HEAD!

Kolejne 3 błedy znikną po wyeliminowaniu powyższego.

Następne błędy (cała masa) powstała na skutek tego kodu:

</head>


</html>


<meta</p>

To już kompletna bzdura. Po pierwsze HTML był bez BODY, a po drugie go zamykasz i kontynuujesz kod...

tak samo jak kod:

</body><br />

Nie może poza body podawać treści strony!

Kolejne błedy typu

Cytat:

end tag for element "br" which is not open

bo

Nie możesz zamykać nieotwartego <br>. Generalnie w zapisie XHTML (jakim deklarujesz stronę) stosuje się <br></br>[b] lub skrócone [b]<br /> i nic innego.

Myślę, że jak to poprawisz, to zniknie 70% błędów, bo jak na razie wprowadziłeś jeden wielki bałagan w swój kod.

*** Dodano o 20:04:11: *** (Autoscalanie)

I pamiętaj- szkielet każdego dokumentu HTML wygląda w ten sposób:

<!DOCTYPE ... >
<HTML>
<HEAD>
...
</HEAD>
<BODY>
...
</BODY>
</HTML>

I tych znaczników nie używa się już więcej w pliku! Tylko po 1 razie, jak zostało przedstawione. A treść zapisuje się wyłącznie w miejscach "...".


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
Wątek zamkniętyWordpress + galeria flash
Jak scalić silnik Wordpress z galerią flash
Porady / Internet121 849 15.03.2009 16:56:37
Wątek zamkniętyFlash - cwiczenie czyni mistrza...
...albo pozwala trzymac poziom ;-)
Porady / Programowanie31350 14.05.2008 15:06:46
Wątek3ds max scriptsPorady / Programowanie2104 9.06.2007 19:22:45
Wątek zamkniętyProgram do nabijania wejść
W jaki sposób można oszukiwać liczniki odwiedzin na stronach www
Porady / Internet5420 554 14.05.2010 09:25:56
WątekTag youtube do BBCode
Propozycja dodania znacznika [youtube] do zamieszczania filmów przez użytkowników wprost na stronach Forum.
Opinia o stronie oraz propozycje14395 28.02.2010 09:40:31

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: 51526:
Tekst:

 

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie
Helion.pl  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.
Ładowanie...

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2017 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 22.09.2014 12:12
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw