Forum

Dwa programy w jednym

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Porady > Oprogramowanie, systemy operacyjne > Dwa programy w jednym

Połączenie programów Mozilla Firefox & Simkeyb
Idź do strony:12Następna »
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 25 z 31
 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.185.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 14:05:56 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 7 lipca 2008, 14:24:13 po raz 3-ci przez: Sirush
« Opcje

Gdy uruchamiam program Simkeyb (symuluje wciskanie klawiatury) minimalizuje się on do paska zadań. Używam go do Mozilli Firefox 2.0, ale by działał poprawnie, muszę mieć cały czas zaznaczony i rozwiniety (nie wiedziałam jak to określić) przycisk z Mozillą na pasku zadań, czyli tak jakbym z niej obecnie korzystała. Jest to bardzo uciążliwe, ponieważ w tym czasie nie mogę normalnie korzystać z komputera- jeśli tylko otworzę inne okienko, wtedy odświeżane jest ono, a nie strona w przeglądarce.

Rozwiązaniem nie jest dla mnie wtyczka ReloadEvery, ponieważ (przynajmniej w moim przypadku) odświeża ona stronę dopiero po jej całkowitym załadowaniu, niezależnie od ustawionego czasu, a często zmienia i to- po ustawieniu przykładowo 1 sekundy w "odświeżaj co" raz odświeża i tak po załadowaniu strony, a innym razem faktycznie co 1 sek, co jest faktem irytującym.

Dlatego pomyślałam, czy może dałoby się w jakikolwiek sposób połączyć, włączyć w, czy coś w tym stylu, Simkeyb i Firefoxa, tak, by aplikacja Simkeyb działała jakby w jej wnętrzu? Albo żeby można było je razem (jednocześnie) zaznaczyć na pasku zadań i zminimalizować, by mimo otwierania różnych folderów na komputerze, strony odświeżane były w Firefoxie? Jestem dość zielona, jeśli chodzi o sprawy tego typu, więc prosiłabym mówić do mnie językiem nieskomplikowanym.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

* Pisząc zaznaczony i rozwinięty przycisk z Mozillą, mam na myśli takie coś:


*** Dodano o 14:21:21: *** (Autoscalanie)

Zaznaczyć razem potrafię kilka obiektów na pasku zadań (Shift przy ostatnim, zaznaczanie grupy obiektów) ale przy dwóch to nie działa. Poza tym jak to później razem zminimalizować, by działało jedno w drugim...

*** Dodano o 14:24:13: *** (Autoscalanie)

A gdy wybiorę "minimalizuj grupę" odświeżanie przestaje działać

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 14:05:57

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 14:30:21
« Opcje

A w zasadzie, jaki efekt końcowy chcesz osiągnąć używając takich narzędzi? Generalnie, jeśli dobrze pamiętam, komunikaty nie są wysyłane do aplikacji zminimalizowanej i nieaktywnej, stąd wszelka symulacja nie zadziała.

Złączenie dwóch programów też nie jest takie proste o ile w ogóle niewykonalne.

Może lepiej opisz, co chcesz uzyskiwać w ten sposób i poszuka się innego rozwiązania.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.185.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 14:54:46 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 7 lipca 2008, 15:01:08 po raz 2-gi przez: Sirush
« Opcje

To, o czym pisałam już w poprzednim wątku- nabijanie wejść. Wyłączyłam ciasteczka, ustawiłam wartość 0 dla pamięci podręcznej i dalej nie nabija, robi to wyłącznie gdy załaduje się strona (chociaż częściowo). Teraz zainstalowałam wtyczkę fasterfox i tam ustawiłam sobie parametry, może teraz zadziała (używając odświeżania przez simkeyb) w ciągu 1 sekundy czy już nawet i dwóch, chociaż najbardziej chciałabym 0,1 czy 0,5, bo jeśli mam się dostosować do tego załadowania chociaż części, to muszę ustawić 5-6 sekund.

*** Dodano o 15:01:08: *** (Autoscalanie)

Może nie mam mapy?

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 15:04:19
« Opcje

Takie rzeczy to tylko w Erze... Tak częste wywoływanie zapytań po prostu przekroczy wydajność, jaką uzyskuje się w łączneiu z serwerem. coś takiego trzeba by realizować już jako wiele równoległych zapytań, a bez specjalizowanego programu raczej to będzie trudne. Generalnie jest to w tym omencie już najzwyczajniej w świecie DoS.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.185.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 15:06:57
« Opcje

A jaki program mógłby mi pomóc (dobrze, już zmniejszę wymagania do 1-3 sek.)

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 15:18:11
« Opcje

Najlepiej pisany specjalnie pod dane zastosowanie. Trudno mi powiedzieć, czy istnieją takie gotowe programy. Alternatywnie efekt taki można uzyskać uruchamiając kilka okienek FF, w których przeładowanie będzie trwało na tyle długo, by zostało uznane przez licznik.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.185.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 15:26:34
« Opcje

Też o tym myślałam- otworzyłam 4 okienka i w każdym ustawiłam odśwież co 1 sek (odświeża sekundę po załadowaniu). Ale i tu pojawił się właśnie ten problem, o którym pisałam wyżej. Bo raz odświeża właśnie sekundę po załadowaniu, ale czasem odświeża co sekundę. Jeśli ustawię 5 sek, odświeża dopiero po załadowaniu strony + 5 sek, czyli co jakieś 10-15 sekund, a przy takiej prędkości to można jajko znieść. Za to czasem odświeża faktycznie co 5 sek, nie czekając na całkowite załadowanie strony i istny kogel-mogel. Teraz pytanie, co zrobić by odświeżało faktycznie co 5 sek, a nie 5 sek po załadowaniu, albo 1 sek po załadowaniu, ale nie co 1 sek, a nie robi mi takiego mixa! Może alternatywą będzie jakaś inna przeglądarka (tylko błagam, nie IE) i wtyczka do niej?

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 15:39:16
« Opcje

A co z zawarciem strony w dokumencie HMTL przy użyciu znacznika IFRAME i dokonywanie jego (dokumentu) odświeżania?

Generalnie prawdopodobnie chodzi o załadowanie się głównego dokumentu strony, bez obrazków itp. Jednakże jako, iż są one ładowane równolegle (szczególnie widoczne przy dużych stronach), mogą spowolnić ładowanie głównego dokumentu. To samo ma się do treści, która jest efektem pobrania treści z innej strony (wszelkie skrypty JS). Stąd mogą zachodzić takie właśnie efekty, a czas wędrówki pakietów oraz odpowiedzi serwerów bywa mocno zróżnicowany.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.164.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 17:39:58 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 7 lipca 2008, 17:43:05 po raz 1-wszy przez: Sirush
« Opcje

Nie chodzi o to, że czas jest zróżnicowany, tylko o to, że wtyczka raz odświeża po załadowaniu całości(w sensie rozpoczyna odświeżanie), a raz rozpoczyna je już w trakcie ładowania. I to nawet, jeśli odświeżanie ma miejsce tylko na jednej karcie.
Właściwie to odpowiada mi rozwiązanie ładowania wejść dzięki ReloadEvery, ale właśnie tu jest problem. Gdyby udało mi się jakoś go naprawić, wszystko byłoby dobrze i pasowało mi. Może ja inaczej wytłumaczę o co mi chodzi, bo nie chodzi o to, że jedna karta ładuje szybciej niż druga i że nie ładują w tym samym czasie.

W chwili obecnej wygląda to tak:
a) Ustawiony czas: 1 sekunda
załadowanie strony-> czeka 1 sekundę po załadowaniu-> odświeża i załadowuje stronę-> czeka 1 sek po załadowaniu-> odświeża i załadowuje stronę...
Gdyby było tak w pętli, wszystko byłoby dobrze, bo tak mi odpowiada- czas ten zwykle nie przekracza 6 sekund, a ja mam wtedy włączone cache, co nieco przyśpiesza ładowanie części. W końcu i tak całości
stamtąd nie ciągnie.
Ale problem polega na tym, że tak nie jest cały czas. Bo bardzo często zmienia się to na coś takiego (cały czas przy ustawieniu 1 sek), że odświeża co sekundę, a strona nie zdąży się załadować nawet w kawałku. A skoro w tym samym czasie mam włączone cache, to wejścia się nie liczą. Owszem, przecież mogę je wyłączyć, ale jeśli znów odświeżanie przestawi (a przestawia się) się na :

załadowanie strony-> czeka 1 sekundę po załadowaniu-> odświeża i załadowuje stronę-> czeka 1 sek po załadowaniu-> odświeża i załadowuje stronę...

to wtedy na takie załadowanie trzeba czekać 20 sekund, bo niczego nie bierze z pamięci podręcznej, a odświeża dopiero po załadowaniu wszystkiego.

b) Ustawiłam więc czas 5 sek. Cache włączone. I na początku było dobrze- co 5 sek wtyczka "wciskała" F5, a strona zdążyła się w tym czasie załadować prawie w całości, w związku z czym wejście zostało nabite.
Ale później znów zaczęło się dziać nieciekawie, czyli...
załadowanie strony-> czeka 5 sekund po załadowaniu-> odświeża i załadowuje stronę-> czeka 5 sek po załadowaniu-> odświeża i załadowuje stronę...
A przy takiej prędkości to już naprawdę nie wyrabiam.

I to właśnie w tym jest problem- co zrobić, żeby (cały czas mowa o jednej karcie) odświeżało cały czas w tym samym stylu, czyli albo co pięć sekund, albo załadowanie całej strony plus pięć sekund.
Może jakaś inna przeglądarka ma jakieś normalniejsze wtyczki i to w niej mogłabym się "wyżyć do woli"?

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 18:37:52
« Opcje

Jaka to strona jest? Może problem leży w jej kodzie...


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.175.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 19:00:12
« Opcje

blog z blog.onet.pl

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 19:56:27
« Opcje

ale konkretnie... chciałem przejrzeć kod tej strony.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.175.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 20:03:33 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 7 lipca 2008, 20:10:44 po raz 2-gi przez: Sirush
« Opcje

A konkretnie to mogę dać link do innego bloga z blog.onet.pl.Tam też można sobie przejrzeć kod.
Weźmy pierwszy od góry...
paul4.blog.onet.pl
W końcu na to samo wyjdzie, prawda:)

*** Dodano o 20:09:18: *** (Autoscalanie)

Dobra, wiem, jestem tępol jak nic. A może ktoś dobry poratuje zielonego tępola i pomoże w iframe (z serii literka w literkę, znaczek w znaczek)? Stwierdziłam, że chyba tylko to już mi może pomóc...

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 20:51:31
« Opcje

http://www.signs.pl/html/e/iframe.php [1] - jest tam kod, który należy umieścić w ciele (body) dokumentu HTML. Oczywiście jako źródło (src) podając pełny adres (z http) strony, która ma zostać wyświetlana w ramce.

Przykładowy dokument HMTL znajdziesz na stronie http://pl.wikipedia.org/wiki/Html [2] pod sekcją "Przykładowy dokument HMTL". W nim właśnie treść musisz zastąpić ramką, czyli kodem ze strony [1].

Cały dokument musisz zapisać w pliku na dysku z rozszerzeniem HTML (możesz to uczynić przy użyciu notatnika).

Co do odświeżania, to znacznik meta refresh (http://en.wikipedia.org/wiki/Meta_refresh [3]) umieszczasz obok znacznika META ukazanym w przykładowym dokumencie HTML na stronie [2].


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 lipca 2008, 22:16:07
« Opcje

Lepszym (szybszym) rozwiązaniem byłoby pobieranie za pomocą np. PHP tylko odpowiedzi HTTP( lub wczytanie całego dokumentu jeśli to byłoby konieczne)

Przykładowa implementacja:

<?php
set_time_limit(86400);


function polacz($url){
$fp = fsockopen($url, 80, $errno, $errstr, 30);
if (!$fp) {
return false;
} else {
$out = "GET / HTTP/1.1\r\n";
$out .= "Host: ".$url."\r\n";
$out .= "Connection: Close\r\n\r\n";

fwrite($fp, $out);

while(!feof($fp)){
$i = fgets($fp,128);
if(strstr(strtolower($i),'<html')){
return true;
}else{
echo $i;
}
}
fclose($fp);
}
}


while(polacz('www.wp.pl'));
?>


Konrad

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.180.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 11:47:23 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 8 lipca 2008, 12:20:58 po raz 5-ty przez: Dżyszla
« Opcje

Pewnie zabrzmi to głupio, ale wychodzi mi coś dziwnego. Kiedy jako url podstawiam np, adres tego forum, wszystko działa i ładnie się odświeża w owej ramce.
Ale gdy tylko podstawię adres bloga, otwiera się on w ramce, a po kilku sekundach otwiera się normalnie i nic się nie odświeża.
A wygląda to tak:

<html>

<head>
<meta http-equiv="refresh" content="3";

url="http://forum.dzyszla.aplus.pl/">
</head>

<body>
<center>
<iframe src="http://forum.dzyszla.aplus.pl/"

width="400" height="200"
frameborder="1">
</iframe>
</center>
</body>

</html>

Oczywiście działa. A zmieńmy teraz adres na już przykładowo wyżej podany Paul4:

<html>

<head>
<meta http-equiv="refresh" content="3";

url="http://paul4.blog.onet.pl/">
</head>

<body>
<center>
<iframe src="http://paul4.blog.onet.pl/"

width="400" height="200"
frameborder="1">
</iframe>
</center>
</body>

</html>

Nie wiem, może spróbuję w innej przeglądarce?

*** Dodano o 11:51:17: *** (Autoscalanie)

W IE jest tak samo jak w moim Firefoxie. Help?

*** Dodano o 11:54:54: *** (Autoscalanie)

A może założyć alias do bloga i wpisać wtedy jego adres jako url? Zapytanie zostanie wtedy wysłane z aliasu, a ustawię taki czas, by nie zdążyło przejść?

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 12:21:37
« Opcje

Wychodzi na to, że blog jest po prostu przed tym zabezpieczony. A więc cofamy się do pisania programu :-( Wiele więcej opcji nie zostaje.

Aliasowanie nic nie zmieni.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.180.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 15:46:59 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 8 lipca 2008, 15:48:06 po raz 1-wszy przez: Sirush
« Opcje

I co teraz?
"Wiele więcej opcji nie zostaje"- to są jeszcze jakieś inne oprócz pisania programu?

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 17:47:40
« Opcje

Próbowanie z innymi wtyczkami, o ile się znajdą bądź sposób, który podał knrdk.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.161.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 18:11:08
« Opcje

A czy mógłbyś sprawdzić, czy ten sposób będzie działał na blog.onet.pl, a jeśli tak, to znów poprowadzić turystę bez mapy na ulicę Mickiewicza, tym razem inną drogą?

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 18:28:23
« Opcje

a te liczniki są jednakowe wszędzie? bo jak tak, to widzę, że nawet ręczne odświeżanie go nie zmienia (na podanym blogu), ergo są zabezpieczenia przed jego nabijaniem i tego się nie ominie nie mając komputerów z różnymi IP widzianymi z poziomu Internetu.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.161.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 19:21:18 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 8 lipca 2008, 19:22:52 po raz 1-wszy przez: Sirush
« Opcje

Ale właśnie ręczne odświeżanie zmienia licznik i to jest najciekawsze. Dotąd stosowałam przecież właśnie Simkeyb, który symuluje wciskanie F5 na klawiaturze i nabijało.
Tak, liczniki są wszędzie na blog.onet.pl takie same, ale odświeżane są co 24 h, a nie na bieżąco, dlatego tym, że licznik nie zmienia się zaraz po wykonaniu operacji nie należy się sugerować.

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 20:03:34
« Opcje

W takim razie skąd wiadomo, że to działa? Trochę trudno diagnozować takie rozwiązania...


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Zarejestrowany, zwieszony Stasiek-j Mężczyzna Kopiuj nick (83.26.88.*) |  
Wypowiedź dodana: 8 lipca 2008, 21:34:28 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 8 lipca 2008, 21:35:57 po raz 1-wszy przez: Stasiek-j
« Opcje

A nie ma do tego programiku?
Zdaje mi się, że powinno być nawet sporo takich programów.
Poszukaj czegoś typu "traffic generation" albo podobnie.

... są zabezpieczenia przed jego nabijaniem i tego się nie ominie nie mając komputerów z różnymi IP widzianymi z poziomu Internetu.

To co? Botnecik tanio wynajmę? ;-) :-P :lol:


Stasiek

 Zarejestrowany, zwieszony Sirush Kopiuj nick (77.254.173.*) |  
Wypowiedź dodana: 9 lipca 2008, 11:05:23
« Opcje

Wiem, bo widzę po liczniku następnego dnia, że jest nabite koło 2-3 tysięcy, bo o jakieś 4 tys. jest więcej, a bez nabijania licznik się zwiększa o jakiś tysiąc.

 
Idź do strony:12Następna »

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
Wątekwygląd programów, motywy, thejmy, skiny i inne takie :]
Znasz jakiąś ciekawą kompozycję do systemu operacyjnego lub programów? Podziel się tym!
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne4211 5.10.2007 16:24:02
WątekKody źródłowe kilku programów w Assemblerze
Komentarze dotyczące Kodów źródłowych programów w Assemblerze
Komentarze / Moje programy i teksty2264 17.01.2006 10:24:46
WątekKody źródłowe kilku programów C/C++ i Visual C++
Komentarze do programu Kody źródłowe kilku programów C/C++ i Visual C++
Komentarze / Moje programy i teksty2161 28.05.2013 18:22:52
WątekKody źródłowe kilku programów C/C++ i Visual C++
Komentarze dotyczące programu Kody źródłowe kilku programów C/C++ i Visual C++
Komentarze / Moje programy i teksty21 016 26.02.2008 08:40:54
WątekKody źródłowe kilku programów Pascal
Komentarze do zasobu Kody źródłowe kilku programów Pascal
Komentarze / Moje programy i teksty2246 9.06.2010 17:30:49

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: 2ec3a:
Tekst:

 

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie
 
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.
Ładowanie...

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2017 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 22.09.2014 12:12
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw