Forum

PR - PageRank Helper - Delphi Unit

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Komentarze > Moje programy i teksty > PR - PageRank Helper - Delphi Unit

Komentarze dotyczące programu PR - PageRank Helper - Delphi Unit
Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 11 z 11
 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 22:18:46
« Opcje

Pomógłby ktoś to bardziej wykorzystać bo coś z tego kodu za wiele mi nie wychodzi

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 22:18:47

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 22:43:04
« Opcje

To znaczy, w czym leży problem?


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 23:06:04
« Opcje

O jejku strasznie szybko odpowiadasz myślałem że sobie wejde na te forum gdzieś za 2 tyg aby srawdzić czy ktoś nie odpisał,

Nie potrafie wykorzystać tego kodu aby pobrać np wartość pr jakiejś strony wpisanej w edit a wartość żeby wyświetliła się np w labelu

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 11 stycznia 2009, 09:22:57
« Opcje

Przykład użycia wraz z opisem jest na stronie opisującej: http://www.dzyszla.aplus.pl/programy_i_teksty-45.html - w czym dokładnie leży problem? Podaj kod swojej aplikacji.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 11 stycznia 2009, 18:52:37
« Opcje

Jest tam podana funkcja ale mi potrzeba podstaw, zrobiłem tak jak tam pisze ze dołaczyłem plik PR.pas do projetku i dodałem do uses PR
następnie wkleiłem tą funkcje pod implementation i teraz nie wiem jak powinno wyglądać zapytanie odpytujące pod przyciskiem Button1Click

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 11 stycznia 2009, 19:47:04
« Opcje

Pod przyciskiem powinna znajdować się treść przytoczonej funkcji, a w miejsce parametru powinno być wstawione odwołanie do własności Text pola tekstowego. Alternatywnie może być wywołanie owej przykładowej funkcji.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 12 stycznia 2009, 00:58:43 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 12 stycznia 2009, 17:25:51 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

Zrobiłem coś takiego ale nie działa wiesz może czemu ?

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
S: String;
IdHTTP: TIdHttp;
Url : string;
Result : integer;
begin
try
S:=IdHTTP.Get(GetPRURL(URL));
edit1.text:=GetPRURL(URL);
Result:=DeparsePR(S);
label1.Caption:=inttostr(DeparsePR(S));
except
Result:=-2;
end;
end;

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 12 stycznia 2009, 17:26:47 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 12 stycznia 2009, 17:27:08 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

Jeśli tworzysz obiekt typu TIdHttp w sposób dynamiczny (na to wskazuje zmienna), to konieczne jest jego stworzenie (Create). Oczywiście należy wówczas pamiętać również o zwolnieniu.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 13 stycznia 2009, 13:24:22 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 13 stycznia 2009, 18:17:44 po raz 2-gi przez: Dżyszla
« Opcje

Ddodałem idHTTP:= TidHTTp.create(self); i IdHTTP.Free; ale dalej nie działa :-/

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
S: String;
IdHTTP: TIdHttp;
Url : string;
Result : integer;
ms : TMemoryStream;
begin
idHTTP:= TidHTTp.create(self);
try
S:=IdHTTP.Get(GetPRURL(URL));
edit1.text:=GetPRURL(URL);
Result:=DeparsePR(S);
label1.Caption:=inttostr(DeparsePR(S));
except
Result:=-2;
end;
IdHTTP.Free;
end;

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 stycznia 2009, 18:16:48 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 13 stycznia 2009, 18:18:47 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
Za tą wypowiedź przyznano użytkownikowi punkt pożyteczności
« Opcje

A czym się owo niedziałanie objawia?

I jeszcze jedno - skąd ma się ten URL wziąć bo jest zdefiniowana zmienna, ale nie jest ona zainicjowana żadną wartością!


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 14 stycznia 2009, 14:59:45
« Opcje

No super dzięki za porady, było ciężko ale w końcu się udało tak jak poleciłeś zainicjowałem tą zmięnną URL i śmiga :-)

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
WątekOptymalny, wysokowydajny kod w Delphi
Komentarze do porady Optymalny, wysokowydajny kod w Delphi
Komentarze / Porady4240 20.02.2016 16:37:53
WątekTeleadress
Komentarze dotyczące programu Teleadress
Komentarze / Moje programy i teksty3180 21.08.2008 10:24:39
WątekLED
Komentarze dotyczące programu LED
Komentarze / Moje programy i teksty7335 31.07.2005 12:56:15
WątekCleanTMP
Komentarze dotyczące programu CleanTMP
Komentarze / Moje programy i teksty4195 24.11.2007 07:30:14
WątekGeneratory liczb losowych - Wersja programu MatLab
Komentarze do tekstu Generatory liczb losowych
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne16449 17.12.2013 14:19:19

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: 869fa:
Tekst:

 

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie
Helion.pl  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.
Ładowanie...

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2017 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 22.09.2014 12:12
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw