Forum

Wordpress + galeria flash

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek zamknięty Forum > Porady > Internet > Wordpress + galeria flash

Jak scalić silnik Wordpress z galerią flash
Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 12 z 12
 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 marca 2009, 15:44:07 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 14 marca 2009, 11:23:12 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

moze mi ktos powiedziec czy się da a jeśli tak - to czy mółby ktoś scalić silnik wordpress`a z galerią flashową ?
tak aby na osobnej podstronie wyświetlałasie galeria .:

http://www.ws-slideshow.com/

http://wordpress-polska.org/download/polski-wordpress-2-7-pl

powyższy "silnik" wordpress mam na serwie

Dodano później

Eehh nie mam juz pomyslu na to.. Te co byly szybko przygsly gdyz jak sie okazuje - zaden polski darmowy hosting nie pozwala na edycje php tak wiec nie ustawie cURL.. A jak znalazlem rozwiazanie - zagraniczny darmowy hosting - wyskakuje mi blad(juz nawet nie pamietam jaki) z rewrite true czy jakis tak a w sql ani php nie mam pojecia jak to zmienic.. ehhh dupa.
ide spac a rano pokasuje domeny ;/

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 13 marca 2009, 15:44:08

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 10:17:03 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 14 marca 2009, 11:23:31 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

a nie możesz wrzucić tego do np. www.twoja-strona/galeria a w wordpresie dać tylko odnośnik ?

I co ma curl do tego ? :-|


Konrad

 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 10:29:02 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 14 marca 2009, 11:23:43 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

No wlasnie chciałem tak zrobić ale nie mogę.
Pierwsza w ogóle w ten sposób nie chce zatrybić (sw gallery).
Spróbowałem więc zainstalowac DFGallery ale to ustrojstwo wymaga włączonego cURL.

Kiedy udało mi się znaleźć darmowy hosting który ma cURL udostępnione to mi dokładnie wywala takie cuś .:

Cytat:

Required Extensions
curl is loaded.
json is loaded.
(...)
Invalid cURL response.
We expected 'true' from the url : htttp://blablabla.com/api/rest/test_curl

Tak wiem - prościej byłoby wrzucić simple viewer`a ale to jest tak ubogie dziadostwo, że nie chcę mieć z tym styczności :p
Zwłaszcza, że powyższe galerie również sa darmowie i owiele ciekawsze.

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 10:49:25 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 14 marca 2009, 11:24:06 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

Do katalogu galeria przekopiuj ws-slideshow (bez folderów: css, examples, images). Wrzuć tam ten plik (dla domyślne skórki, dla innych trzeba zrobić podobnie): http://www.speedyshare.com/285735824.html
Powinno wszystko działać


Konrad

 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 12:40:37
« Opcje

Ok zaraz sprawdze jak to będzie działać.

KNRDK -przecież index.html nie da sie pobrać w takiej formie w jakiej wrzuciłeś :p

Jeśli mam inna skórkę - a mam to dokładnie copowinienem zrobić :->

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 13:42:39
« Opcje

Zapisz to sobie na dysku.

Wejdź na swoją stronę, zapisz ją na dysku i wywal posty i menu po prawej (zobacz jak to zrobiłem dla domyślnego szablonu).

Do head trzeba dodać:

<script type="text/javascript" src="js/swfobject.js"></script>

A tam gdzie ma się pojawić galeria:

<div id="flashcontent">
<p>Please update your <a href="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" class="error">Flash Player Plugin</a>. You'll need to install the version 9.0.28 or later.</p>
<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
var ws = new SWFObject('ws-slideshow.swf','ws-slideshow', "640" , "480", '9.0.28','#000');
ws.addParam("quality", "best");
ws.addParam("menu", "false");
ws.addParam( 'allowScriptAccess', 'always' );
ws.addParam( 'allowFullScreen', 'true' );
ws.addVariable("XMLPath", "slides.xml");
ws.write('flashcontent');
// ]]>
</script>
</div>


Konrad

 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 14:14:37 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 14 marca 2009, 14:33:13 po raz 2-gi przez: tmz
« Opcje

http://tmz.cba.pl/wpres/

Tak na szybko strona wygląda jak powyżej.
Jeśli chcę to zrobić dla podstrony ( w obecnej chwili widniejacej jako informacje) to kod powinienm wrzucić w ta podstrone tak ?

A na serwie utworzyć katalog [galeria] (obok katalogu z wordpressem) z którego owa galeria będzie pobierana tak ?

*** Dodano o 14:16:49: *** (Autoscalanie)

ehh odpaliłem strone w mozilli i już widzęże u góry mam na niej piękną reklamę.. jak to człowiek się rpzyzwyczaja do braku reklam... Aż w pewnym momencie myślałem, że CBA nie wciska reklam w usługi darmowe xD

*** Dodano o 14:33:13: *** (Autoscalanie)

BTW jak wypirzyć blogrolla ?

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 14:38:37
« Opcje

Wrzuć pliki galerii do głównego katalogu wordpresa a do wpisu dodaj kod z poprzedniego posta.


Konrad

 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 15:56:58 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 14 marca 2009, 16:26:11 po raz 1-wszy przez: tmz
« Opcje

Znacie ten wierszyk ze sprzętem i dupą ? :-D

xD

*** Dodano o 16:26:11: *** (Autoscalanie)

Nie no musze się naucyzć jednej rzeczy - uswiadom sobie debilu, że masz przerost ambicji i slomiany zapasł a to nie wszystko.

Co mnie wnerwia jeszcze bardziej - fakt, że póki nie osiągne celu to się będę męczyći albo mi się uda albo so osranej śmeirci będę kombinować :-/ uparty osioł :-D

Nie zrobie tego, ni chujsteczki...

Dzięki knrdk za pomoc ale na nic cała ta nauka gdy przed sobą widzisz tłuka ;/ :-D

 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 marca 2009, 16:56:44
« Opcje

No i ile probuje to zawsze zrobie coś nie tak xD

wrukwa :-[
nie ma jakiejś darmowej galerii ktróą mozna umiescić an innym serwie a która miałaby swoj wlasny silnik jak wordpress a konkretniej jak galeria DFgallery i która nie wymagałyby cURL ? dzizys..

 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2009, 16:26:16
« Opcje

krew mnie zaraz zaleje
mam taki kod

<?php

//$data['admin_password_here'] = '*';

?>

Więc oczywistym jest, że aby hasło działałomusze usunąć slash`e.
usunąłem, wstawiłem swoje hasło i co ?
- wpisanie byle czego = dostęp
- nie wpisanie niczego + klikniecie "login" = dostęp

:[

zaglądam więc do drugiego pliku z checkpass

<?php

include('passwords.php');
echo 'success=';

if (isset($_GET['pass'])) { $pass=strtolower ($_GET['pass']); } else { die ('none'); }

if (!in_array($pass, array_keys($data))) { echo 'none'; }
else { echo urlencode($data[$pass]); }

?>

yyyyyy i co ?
Bo cokolwiek tu zmienie to i tak wuja daje.

 Zarejestrowany, zwieszony tmz Kopiuj nick (89.151.30.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2009, 16:56:37
« Opcje

dobra już nie ważne

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
WątekJava scripts/flash (?)+ HTML
efekty flash na stronach www
Porady / Internet91 197 7.04.2008 20:01:33
Wątek zamkniętyFlash - cwiczenie czyni mistrza...
...albo pozwala trzymac poziom ;-)
Porady / Programowanie31350 14.05.2008 15:06:46
WątekUsunąć "Moją Galerię"
Czy dział Moja Galeria powinien zniknąć ze strony?
Opinia o stronie oraz propozycje8143 26.07.2007 22:09:09
WątekEU07-0?3
Komentarze dotyczące zdjęcia Galeria Kolejowa/Lokomotywy elektryczne/EU07/EP07 (Siódemka): EU07-0?3
Komentarze / Galerie2126 2.01.2007 08:18:57
WątekSM42-125
Komentarze dotyczące zdjęcia Galeria Kolejowa/Lokomotywy spalinowe/SM42 (Wibrator/Smród): SM42-125
Komentarze / Galerie2268 22.01.2007 15:35:14

Wątek zamknięty - nie można już do niego dodawać nowych wypowiedzi

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie
Helion.pl  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.
Ładowanie...

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2017 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 22.09.2014 12:12
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw